VÝROBA BECHEROVKY

Celý proces výroby Becherovky je přísně kontrolovaný a vychází z tradičních postupů, které podléhají utajení. Dvacet druhů bylin podle tajné receptury je z jutových pytlů přemístěno do tanků, v nichž jsou zality lihem. Zde se zatepla macerují a posléze nechají vystydnout. Tento proces trvá zhruba týden. Hotový výluh, digerát, putuje do míchacích kádí, v nichž se k němu přidává líh, cukerný roztok, voda a další ingredience. Vzniklý polotovar zraje několik týdnů až měsíců v kádích. Po maturaci proběhne filtrace, vymrazení a před stáčením do různých typů lahví ještě další filtrace tekutiny, která zajistí Becherovce průzračnost. Pro laboratorní hodnocení se poté odebírají vzorky: posuzuje se vzhled, vůně a chuť likéru, ale i kvalita etikety a lahve.

Becherovka je čistě přírodní: je vyrobena bez přídavků barviv a aromat. To s sebou přináší také možné drobné odchylky barvy (zcela náležité jsou všechny odstíny od světle žluté po tmavě okrovou), chuti či vůně (převažuje chuť hřebíčku, skořice či bylinně-pomerančová). Žádná z případných změn však není na závadu. Všechny šarže Becherovky jsou pod stálou kontrolou zkušených degustátorů. Stejně jako u jiných výrobků přírodního typu – například vína – nemůžeme zaručit, že všechny šarže budou identické. Technologie výroby Becherovky, charakter nápoje a jeho věhlas jsou však stále stejné.